ERKUNT, AR-GE MERKEZİNİ
ÇİFTÇİLERE ADADI

Kurulduğu günden beri traktörlerinin tasarımını çiftçilerden gelen taleplere göre yapan, teknoloji ve AR-GE çalışmaları ile pazarda öne çıkan Erkunt Traktör, Sanayi Bakanlığı tarafından AR-GE merkezi olarak kabul edildi.

2003 yılından beri Türk çiftçisinin ihtiyacına cevap vermek üzere yapılan kesintisiz AR-GE çalışmaları neticesinde tasarlanan ve üretilen, Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörleri Erkunt Traktör’ün üretici firması, Erkunt Traktör Sanayii A.Ş., Sanayi Bakanlığı tarafından AR-GE Merkezi olarak kabul edildi.

Erkunt Traktör, teknoloji ve AR-GE çalışmalarına yaptığı yatırımlar ile Türkiye’nin toprak özellikleri ve Türk çiftçisinin ihtiyaçlarına göre ürün gamını 12 yıl içinde 2 modelden 90’ın üzerinde modele çıkarmış ve kalite ile satış sonrası konularına titizlikle eğilerek kurulduğundan 6 yıl sonra pazardaki konumunu 3.’lük sırasına yükseltmiştir.

Erkunt Traktör’ün AR-GE Merkezi olması ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep ERKUNT ARMAĞAN, “Piyasa koşulları, müşteri beklentileri, müşterinin konfor anlayışı çok hızla değişiyor. Rekabet çok fazla ve müşteriler artık ürün ve hizmete çok hızlı ve kolay ulaşabiliyorlar. Öyle bir iletişim çağında yaşıyoruz ki, müşterimiz internetten kolayca ürünlerimizi karşılaştırıyor, dünyada sektörümüzde atılan her adıma bizden önce vakıf oluyor. Dolayısı ile biz üreticiler de durmaksızın Araştırma ve Geliştirme çalışmaları ile ürünlerimizi geliştirmek, çiftçimizin hayatını kolaylaştıracak fonksiyonlar üzerinde uzun soluklu çalışma ve testler yapıp bunu ürünlerimize uygulamak zorundayız. Bu çağ hepimizi daha araştırmacı, daha detaycı ve daha titiz yaptı.

Kurulduğumuzdan beri zaten sürekli AR-GE çalışmaları yapan bir şirketiz. Bizim için başkası zaten mümkün olamazdı çünkü ilk defa Türkiye dışından lisans almadan, kendi tasarımımızla üretime başlamış Türkiye’nin en geç ve dinamik traktör üreticisiyiz. AR-GE bizim hayatımız, var oluş şeklimizdi zaten. Bugün geldiğimiz noktada Sanayi Bakanlığımızın AR-GE yeteneğimizi ve kapasitemizi onaylamış ve bizi AR-GE Merkezi olmaya layık görmüş olması, bir Türk Sanayicisi olarak bana ancak şevk ve onur verebilir. AR-GE merkezimizde, aynen bugüne kadar olduğu gibi, değerli çiftçi dostlarımızdan gelen istek ve talepleri değerlendirerek, onların hayatını kolaylaştıracak, güçlerine güç katacak traktörleri tasarlamaya devam edeceğiz.” dedi.